Stapel boeken ‘Fee en Pip’.

Het tactiele omslagontwerp voor ‘Fee en Pip’ is ontworpen als voelbare houten staldeur met een uitsparing waardoor de kinderen de titel in braille kunnen lezen en de oren van de pony kunnen voelen. De rug is bekleed met dezelfde stof die is gebruikt voor de illustraties van de pony en het boek kan open en dicht met een speciale sluitstuk.

Ontwerp braille-tastboeken voor onderwijs

Het ontwikkelen van een nieuwe serie tactiele leesboeken voor het onderwijsproject, ‘Leesplezier’, in nauw samenwerking met de docenten van Koninklijke Visio. De verhalen zijn door Marion Brillemans geschreven voor beginnende braillelezers en oudere leerlingen met een visuele beperking en leeruitdagingen. Het inclusieve ontwerp integreert braille en groot letter met rijke voelbare illustraties, die helpen om de verhalen te vertellen, zelfs voor kinderen die nog niet braille kunnen lezen. Elk boek wordt geleverd met een audio-cd die de serie een extra multi-zintuiglijke dimensie geeft.

Stapel boeken 'We gaan op kamp’.

Omslagontwerp ‘We gaan op kamp’ combineert een uitgesneden toplaag van ‘graspapier’, Gmund Bio Cycle (structuurpapier gemaakt van plantenvezels, dat naar gras ruikt) met een onderlaag van hardbord. De voelbare illustraties en braille zijn in 2,5D (elevated printing) rechtstreeks op het bord gedrukt. Het boek kan worden geopend en gesloten met behulp van een speciale klep gemaakt van delen van een tent.

Ontwerp binnenkant boek: inlegvel met tips, braille-alfabet en CD; titelpagina met illustratie van pony en tabs.
Voorkant 'We gaan op kamp’ opgebouwd uit een toplaag van geurend graspapier met daaronder de titel in braille en een tactiele illustratie.
Voelbare illustratie van de boer met één glazen oog, dikke snor en pet.

De handgemaakte tactiele illustraties zijn qua functionaliteit en vakmanschap van een hoge kwaliteit. Die zijn vervaardigd uit duurzame materialen met unieke eigenschappen, vele dicht bij de werkelijkheid zoals echt paardenhaar, tentdoek, snoeppapiertjes, feestborden en bestek, enz. De binnenpagina’s zijn gemaakt van kwaliteitspapieren in zware gewichten: Sirio Color, Pop’Set en Lessebo Design.

Dubbele pagina met links het verhaal en rechts een tactiele illustratie van een waterijs (raket) en een ijshoorntje.
Illustratie van de tent, gemaakt van tentdoek en zeil; vlaggetjes hangen in de achtergrond.
Tactiele illustratie van fiets op een kar.
Dubbele pagina met links het verhaal en rechts een tactiele illustratie van een hand op een klimmuur.