Tactiele braille-stickers voor kinderen

Ann M. Conefrey, ,

Zou het niet geweldig zijn als kinderen met een visuele beperking net zoveel plezier kunnen beleven met stickers als hun ziende vrienden? Of het nou gaat om een beloning voor een prestatie of gewoon om iets te versieren.

Toegankelijk, educatief en leuk

Deze tactiele stickers zijn een uniek en toegankelijk ontwerp waarin ik braille, groot letter en fel gekleurde reliëfbeelden heb geïntegreerd. Nu kunnen alle kinderen genieten van deze stickers, op school of thuis. Leuk én leerzaam: ze stimuleren tactiele exploratie, taalgebruik en sociale interactie.

‘Fly’ in groot letter; de vlinder en het braille zijn voelbaar. Getekend met gebruik van ‘good practice’ en rekening houdend met een klein formaat en de eigenschappen van preegdruk.

Braille, net zo ‘normaal’ als gedrukte tekst

Braille is niet ouderwets. Braille is ook niet een soort ‘geheime code’. Braille is net zo ‘normaal’ en belangrijk voor taalontwikkeling van blinde kinderen als gedrukte tekst is voor ziende kinderen. Helaas wordt braille al te vaak ‘geproduceerd’ én op een nogal klinische wijze. Met kennis van visuele handicaps en een frisse aanpak is mijn doel om ontwerpen te creëren, die aantrekkelijk en stimulerend zijn voor alle kinderen.

Ik zou graag alle testers en professionals willen bedanken, die waardevolle feedback hebben gegeven tijdens de ontwikkelfase van deze eerste reeks tactiele stickers. Een tweede reeks, in het Nederlands, is in ontwikkeling.

Ann

Bestellen

Alle verschillende thema’s koop je in onze webshop.
Neem voor algemene vragen contact met mij op via ann@brailledots.nl. Ook is het mogelijk om een offerte aan te vragen voor het ontwerpen van een eigen reeks.

Tactiele stickers voor nieuwsgierige vingers

12 verschillende designs, gedrukt en gepreegd op twee A5-vellen (148 mm x 210 mm). Per vel 6 stickers (52 mm diameter). Op coated en uncoated zelfklevend papier. Grade 1 braille (UEB).

Tactiele stickers: het pregen van de illustraties en het braille op een Heidelberg.

Na het offset en pregen wordt een speciaal stansmes gebruikt voor het slitten van de stickers.