‘I ♥ Love Braille’ polsbandjes

Ann M. Conefrey, ,

Het doel van deze eenvoudige en unieke polsbandjes is om meer bewustwording te creëren voor het belang van braille voor kinderen en volwassenen met een visuele beperking. Inmiddels heb ik meerdere polsbandjes met braille ontworpen; voor sportgerelateerde projecten en voor kinderen.

Het Braille Symposium

‘I ♥ Love Braille’ polsbandjes zijn uitgedeeld tijdens het Braille Symposium.
Prinses Laurentien met een ‘I ♥ Love Braille’ polsbandje.
Een bezoeker leest braille tijdens het Braille Symposium.

I ♥ love braille

Dit polsbandje heb ik voor de ‘Vereniging Onbeperkt Lezen’ ontworpen, een stichting die informatie over geletterdheid voor mensen met een visuele of leeshandicap biedt. Het polsbandje werd uitgereikt aan de bezoekers van het tweede Braille Symposium (Utrecht, 28-11-2014). Een bijzondere bezoeker, Prinses Laurentien droeg het ‘I ♥ love braille’ polsbandje tijdens haar toespraak over het belang van braille – een zeer sympathiek gebaar. Prinses Laurentien heeft ook het eerste exemplaar van het boek ‘Op weg naar braille’ uitgereikt aan een 77-jarige slechtziende vrouw.

‘Ik hou van lezen’ polsbandjes werden aan kinderen uitgedeeld tijdens een voorleesfeest.

Ik ♥ hou van lezen

Ter gelegenheid van het Groot Lees- en Voorleesfeest voor kinderen met een visuele beperking, heb ik twee polsbandjes ontworpen. In groot letter staat op één van de polsbandjes ‘ik hou van lezen’ en op het andere ‘lezen is leuk’. Op beide polsbanden is het woord ‘lezen’, in voelbare braille, gecombineerd met vrolijke pictogrammen. De bedoeling van de bandjes is dat ze als stimulans werken voor jonge kinderen, die (leren) lezen.

Het feest was georganiseerd door de Vereniging Onbeperkt Lezen (voorheen NLBB) op 17 oktober 2015 in het MuZIEum, Nijmegen.

Het Groot Lees- en Voorleesfeest

Schrijfster Marlies Verhelst, leest haar boek ‘Feestmaal voor de Koning’ voor aan de kinderen.
‘Ik hou van lezen’ polsbandjes in twee uitvoeringen met een boodschap in groot letter, braille en pictogrammen zoals een smiley, hartje en ster.

Running Blind Utrecht

In maart 2013 heb ik een loopgroep opgezet voor mensen met een visuele handicap in de omgeving Utrecht, als onderdeel van de Stichting Running Blind. Ik had een kick-off georganiseerd en wilde alle bezoekers een herinnering meegeven. Vanwege beperkte middelen heb ik besloten om een polsbandje te ontwerpen maar met een persoonlijk tintje voor onze groep; met braille. Dit was mijn eerste braille polsbandje.

Polsbandjes voor Running Blind Utrecht en voor de Stichting Running Blind.

Technisch gezien was ik niet zeker over de kwaliteit van het braille. Zouden de puntjes voldoende worden verhoogd om te kunnen lezen met de vingertoppen? In hoeverre moest ik compenseren voor de productietechniek? Mijn dochter, die blind is, had gelukkig geen moeite met het lezen van de braille – het prototype was een succes.

Na het eerste braille polsbandje vroeg de Stichting Running Blind me om een polsbandje te ontwerpen voor algemene promotie. Voor het ontwerp heb ik een witte band met braille en naam in reliëf en rood gedrukt.

Op maat ontwerp van braille polsbandjes

Dit is een relatief goedkope en aantrekkelijke manier voor het communiceren van een boodschap en tegelijkertijd het bevorderen van braille bewustzijn. Kijk ook eens bij mijn andere braille polsbandjes.

Heeft u interesse in een op maat braille polsbandje voor uw organisatie of voor een event? Laat me het weten – stuur een bericht naar: ann@brailledots.nl.