01-villa-nieuwland-huisstijl-logo

Logo

Amsterdamse School

De wijdse horizon komt terug in het logo. De naam over één regel wordt doorbroken door het aan en afvliegen van de voor Wieringen bekende Rotganzen. Kenmerkend is ook het gebruikte lettertype, Kurversbrug. Dit is een aangepaste versie van de letters die gebruikt werden op bruggen uit de periode van de Amsterdamse School.

‘Local catch’

Een mooie vondst; het woord ‘wad’ gaat verborgen in de naam Nieuwland. De Waddenzee is natuurlijk een duidelijke meerwaarde voor de ligging van Villa Nieuwland. Een subtiel accent communiceert zo waar je anders een hele subtitel voor nodig zou hebben.

Sfeer

De kleuren blauw en groen van de omgeving en de zandkleur van het Wad benadrukken de sfeer. De prachtige natuurfoto’s van Hetty Mellink illustreren de eindeloze vergezichten en rust.

Responsive website

Geheel in de lijn van de huisstijl ontwikkelden we een responsive website. Responsive website design zorgt ervoor dat de site zich automatisch aanpast aan het scherm van het gebruikte apparaat. Of dat nu een smartphone of een desktop computer is. We verzorgden het gehele traject, van het functioneel en grafisch ontwerp, tot prototypes en het implementeren in een Content Management Systeem (CMS). In dit geval gebruikten we daarvoor het CMS, ExpressionEngine.

Beheer

Met het CMS kan Villa Nieuwland de site eenvoudig zelf onderhouden. De functionaliteit bestaat o.a. uit een meertalige uitvoering, publiceren van blog- en nieuwsberichten geïllustreerd met foto’s, filmpjes of Google maps, het bijhouden van reserveringen, en het beheren van een gasten- en fotoboek(en) en reacties.


Marco Koedam
Marco Koedam